Dakhoes of autohoes kopen? | Automat Hoogeveen
Dakhoes of autohoes kopen: bescherm je auto tegen weer en wind!
in Winkel
2 min. leestijd

Dakhoes of autohoes kopen: bescherm je auto tegen weer en wind!

Wil je je auto beschermen wanneer deze stilstaat? Dan kan een dakhoes of autohoes uitkomst bieden. Maar voor welk type hoes kies je dan en waar moet je op letten bij aanschaf? Het is handig om hierover meer te weten voordat je echt tot aankoop overgaat.

Verschil dakhoes en autohoes

Het verschil tussen een dakhoes en autohoes is eigenlijk heel simpel: een dakhoes beschermt alleen de bovenzijde (dak en ruiten) van je auto. Een autohoes beschermt de hele auto. Voor welk type hoes je kiest hangt mede af van de reden van aanschaf.

Het is lang niet alle gevallen nodig om de hele auto te beschermen, maar soms is het prettiger om dat wél te kunnen doen. Zo staan oldtimers vaak een groot deel van het jaar in de garage, omdat het Nederlandse weer zich nu eenmaal niet altijd leent voor een ritje. Een autohoes beschermt de auto tegen stof en vuil.

Waarom een dakhoes?

Een hoes kan je auto bescherming bieden tegen veel verschillende zaken. Staat je auto vaak onder de boom geparkeerd? Dan beschermt zo’n hoes tegen vervuiling door bijvoorbeeld vogelpoep, blaadjes en boomhars. Je auto blijft dus langer schoon en hoeft minder vaak door de autowasstraat.

Een hoes beschermt ook tegen de weersomstandigheden. Heb je een hekel aan het krabben van de ruiten in de winter? Door zo’n hoes is de kans op bevroren ruiten en ruitenwissers een stuk kleiner, terwijl een autohoes ook nog eens beschermt tegen bevroren sloten. Ook regen en hagel hebben minder vat op de auto door het gebruik van een hoes.

De hoezen zijn namelijk gemaakt van waterafstotend materiaal, waardoor vocht weinig vat krijgt op je auto. De kans op roest neemt hierdoor dus ook af. Dit effect zal je ook merken wanneer je vlak bij zee woont. Zout en zand zijn slecht voor de lak van je auto. Met behulp van een dak- of autohoes komt je auto daar minder mee in aanraking.

Dakhoes of autohoes kopen?

Waar moet je opletten bij het aanschaffen van een dakhoes?

Overweeg je een autohoes of dakhoes aan te schaffen? Zorg er dan voor dat je eerst helder hebt wat de reden van aanschaf is. Wil je een hoes die voorkomt dat je ’s morgens de ruiten moet krabben? Dan is een dakhoes meestal voldoende.

Wil je je auto beschermen tegen de invloeden van het weer, of tegen vuil? Dan is een autohoes passender. Let er vervolgens op dat je het juiste type auto- of dakhoes aanschaft. Er zijn namelijk universele hoezen te koop, maar ook hoezen voor bepaalde typen auto’s. Zo zijn er hoezen speciaal voor stationcars en MPV’s.

Aanschaffen van een dakhoes

Weet je wat voor type hoes je wilt aanschaffen? Kom dan eens langs bij ons in de winkel, of kijk in onze webshop. Automat Hoogeveen is namelijk gespecialiseerd in de verkoop van auto accessoires en ook wat betreft dak- en autohoezen hebben we een zeer breed aanbod. Zo weet je dus zeker dat je de juiste keuze kunt maken.

Aarzel ook niet om langs te komen wanneer je nog niet precies weet welk type hoes er nu bij jouw auto past. We helpen je graag verder!

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen