Sneeuwketting kopen of huren? | Automat Hoogeveen
Sneeuwketting kopen of huren: veilig op weg in de sneeuw
in Winkel
1 min. leestijd

Sneeuwketting kopen of huren: veilig op weg in de sneeuw

Woon je in de regio Hoogeveen en ben je op zoek naar een sneeuwketting. Autoprofi Hoogeveen heeft een breed pakket aan sneeuwkettingen, uit voorraad leverbaar.

Waarom een sneeuwketting

Wanneer het kouder wordt en we de winter ingaan is het allereerst aan te bevelen om de zomerbanden te vervangen door winterbanden. Een winterband biedt een betere grip op de weg bij lagere temperaturen. Ga je naar het buitenland dan komen hier sneeuwkettingen overheen. Sneeuwkettingen bieden extra grip en veiligheid op sterk besneeuwde en beijzelde bergwegen. Met een sneeuwketting rijd je veiliger bij sneeuw en gladheid, op het moment dat zelfs winterbanden tekort schieten.

Sneeuwketting verplicht

In veel wintersportgebieden is het verplicht gedurende de winterperiode passende sneeuwkettingen bij je te hebben. Dat zie je aan een rond blauw bord met een sneeuwketting erop. De regels per land verschillen als het gaat om het gebruik van sneeuwkettingen. Wanneer een sneeuwketting verplicht is wordt dit aangegeven op verkeersborden. Wanneer je je niet aan de regels houdt kan dit leiden tot een boete of strafrechtelijke vervolging.

Sneeuwketting kopen of huren

Sneeuwkettingen in Nederland

In Nederland is het niet toegestaan om sneeuwkettingen te gebruiken op de openbare weg. Deze kunnen namelijk het wegdek en de marketingen op de weg in gevaar brengen (aldus de rijksoverheid)

Welke sneeuwkettingen?

Onze medewerkers adviseren je over de sneeuwkettingen die het beste zijn voor jou auto. Van belang is dat je sneeuwketting om het wiel van de auto past.

Steeds meer auto’s kennen een beperking als het gaat om de sneeuwketting. Doordat er te weinig ruimte beschikbaar is aan de binnenkant van het wiel moet er gezocht worden naar een andere oplossing.

Hybride, Centrax en Spikes Spider

Loop je tegen dit probleem aan dan hebben merken als RUD en Spikes Spider hiervoor speciale sneeuwkettingen. Met deze sneeuwkettingen voorkom je schade aan de auto of velgen.

Sneeuwketting huren

Wil je geen sneeuwkettingen aanschaffen maar ben je toch een set nodig omdat je op wintersport gaat bijvoorbeeld? Dan kun je de sneeuwkettingen bij ons huren.

Kom langs in onze winkel

Kom je er zelf niet uit met je sneeuwkettingen? Schroom niet om langs te komen bij ons in de winkel. Wij adviseren je over de juiste maat en leggen je uit hoe je de sneeuwketting goed om je banden legt.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen