Winterbanden kopen in Hoogeveen | Autoprofi Hoogeveen
Winterbanden kopen in Hoogeveen
Banden
Autoprofi Hoogeveen
Banden
2 min

Winterbanden kopen in Hoogeveen

2 min

Ben je op zoek naar een goede set winterbanen zodat je straks op tijd kunt wisselen? Bij Autoprofi Hoogeveen vind je de juiste winterband voor jouw auto. Wij leveren alle merken winterbanden en in elke maat. Natuurlijk kun je ook bij ons terecht voor het wisselen van de sets.

Goede banden zijn belangrijk

De banden onder jouw auto vormen het contact met de weg en daarmee bepalen ze voor een heel groot deel de wegligging. Goede banden zijn essentieel voor de veiligheid van jou, jouw gezin en e medeweggebruikers. Een goede band heeft voldoende profiel (min. 2,5 mm), is onbeschadigd en heeft verder geen vervormingen. Dit is niet voor niets een onderdeel van de apk. Voor winterbanden geldt het advies de banden te vervangen bij een profieldiepte van 4 mm. Het is dus geen verplichting, maar wel verstandig.

De uiterste profieldiepte is 1,6 mm, maar rij je met deze banden rond, dan ben je eigenlijk al een gevaar op de weg. Vandaar dat bij 2 mm het advies is om de beide voor- of achterbanden te vervangen. Naast de profieldiepte is het van belang dat de band voldoende grip houdt tijdens alle weersomstandigheden. Hierbij is speelt de rubbersamenstelling en vorm van het profiel een grote rol.


Waarom winterbanden monteren?

Het rubber van een autoband moet een bepaalde hardheid bezitten waardoor de grip goed blijft. Het rubber van normale banden harder naar mate de temperatuur daalt, waardoor bij deze bij temperaturen onder de 7 °C minder grip hebben. Het rubber van winterbanden heeft een andere samenstelling en blijft ‘zacht’ bij temperaturen onder het vriespunt. Hierdoor behouden deze banden bij droog weer hun goede grip op de weg.

Winterbanden kopen met profiel

Het speciale profiel van een winterband zorgt ervoor dat je meer controle houdt over de auto in winterse omstandigheden. Dat geldt vooral op een besneeuwde weg, waarop de ‘lamellen’ in het profiel zich kunnen ‘vastbijten’. Maar ook onder andere weersomstandigheden met lage temperaturen heb je meer grip met winterbanden dan met andere banden. Dit wil niet zeggen dat je geen rekening moet houden met de weersomstandigheden, want op een ijzige ondergrond helpen alleen banden met spikes!

Voordelen en nadelen winterbanden op een rij

Winterbanden kennen de volgende voordelen:

 • Geschikt voor alle weersomstandigheden bij temperaturen onder 7 graden Celsius.
 • Kortere remweg
 • Betere wegligging
 • Meer grip op de weg
 • Sneeuw blijft minder makkelijk zitten in het profiel
 • In wintersportgebieden heb je niet direct sneeuwkettingen nodig
 • Het gebruik van winterbanden spaart de zomerbande

Het grote nadeel van winterbanden is het feit dat je ze op tijd moet vervangen voor normale banden om onnodige snelle slijtage te voorkomen. Sommige mensen vinden de eenmalige kosten een nadeel, maar omdat je op tijd wisselt kunnen beide soorten banden even lang meegaan.

Winterbanden kopen wisselen Hoogeveen

Winterbanden en velgen

Om jouw mooie aluminium velgen te beschermen kun je de winterbanden op stalen velgen laten monteren. Dat scheelt veel tijd bij het wisselen van de bandensoort. Het wel een extra eenmalige uitgave, maar je bespaart uiteindelijk wel in de kosten.

Kijk eens in onze velgenshop of daar iets bijzit wat jou aanstaat. Je vindt er alle soorten en maten velgen.

Waarom Autoprofi Hoogeveen?

Wij kunnen elke soort en maat winterband leveren en snel vakkundig monteren. Wij verzorgen:

 • Opslag van zomerbanden.
 • Heldere communicatie over tijdsduur en kosten, dit voorkomt onverwachtse kosten.
 • Montage geregeld terwijl je wacht
 • Wij geven vakkundig advies
 • Heb je vragen? Stel ze gerust, wij helpen je graag

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Categorieën