Audio-upgrade vrachtwagen | Autoprofi Hoogeveen
Audio-upgrade vrachtwagen: kies voor goed geluid onderweg!
in Audio
2 min. leestijd

Audio-upgrade vrachtwagen: kies voor goed geluid onderweg!

Heb je genoeg van het slechte geluid in jouw vrachtwagen of truck? Een audio-upgrade vrachtwagen door Autoprofi Hoogeveen is de oplossing. Wij werken uitsluitend met onderdelen van topmerken, om beleving van geluid in jouw vrachtwagen naar een ander niveau te tillen.

Standaard audio in vrachtwagens

De standaard audio-apparatuur in nieuwe vrachtwagens is tegenwoordig al van een aardig niveau, maar het kan veel beter. Jij zit tenslotte heel wat uurtjes achter het stuur, en dan wil je je niet ergeren aan het middelmatige geluid van het audiosysteem.

Speciale apparatuur

Het is tijd om het systeem een upgrade te geven door bijvoorbeeld een betere versterker, extra speakers en een speciale sub-woofer. Maar je kunt niet lukraak speakers en andere apparatuur vervangen of bijplaatsen. Hier moet je wel over nadenken, zodat alles op elkaar is afgestemd, op juiste wijze wordt geplaatst en aangesloten.

Versterker

Een goed audiosysteem kan niet zonder een versterker van goede kwaliteit. Wij werken met de uitstekende versterkers van Mosconi/Gladen. Deze versterkers kunnen elk gewenst volume, in elk bereik goed doorgeven aan de speakers. Maar daar heb je wel top-speakers voor nodig, bijvoorbeeld van Gladen of Alpine.
De versterkers van Mosconi en Gladen zij al jaren een bekende op de markt, en krijgen goede recensies.

Andere merken en oplossingen heeft Autoprofi ook met bijvoorbeeld de producten van GLADEN, Hertz, Pioneer, Alpine, Kenwood, Blam, Mosconi, Rockford Fosgate.

Audio-upgrade vrachtwagen

Speakers en sub-woofer

Aan een versterker alleen heb je niets, als je er geen goede speakers en een sub-woofer achter plaatst. Daarbij moeten de speakers en de sub-woofer zijn afgestemd op de versterker en andersom. Een hoog uitgangsvermogen van de versterker en lichtere speakers is niet altijd een probleem, mits je niet al te lang boven de maximale belasting van de speakers zit, dus de volumeknop niet helemaal opendraait.

Maar een lichte versterker in combinatie met speakers met een groter vermogen, vraagt juist veel van de versterker, wat slecht kan zijn voor de speakers. Klinkt tegenstrijdig maar is wel degelijk iets waar je rekening mee moet houden.

Je hoeft je daar trouwens geen zorgen over te maken, want wij weten wat ‘past en niet past’. Met andere woorden, wij zoeken de perfecte combinatie van versterker en speakers voor je, die precies past bij het muziekgenre waar jij het liefst naar luistert.

Audio-upgrade vrachtwagen

Demping

Je zou het misschien niet denken, maar dempingmateriaal is belangrijk, vooral in de deuren. Dit materiaal, mits goed geplaatst en van goede kwaliteit, voorkomt het ongewild verspreiden van geluid, trillingen en het binnendringen van geluiden van buiten.

Wij gebruiken speciaal dempingmateriaal van het merk Silent Coat met een keuze uit meerdere dikten en soorten materiaal, al naar gelang het doel.

Het materiaal van Silent Coat:

  • Dempt rammelende interieurdelen
  • Vermindert storende rij- en bijgeluiden
  • Verbetert het rijcomfort
  • Verbetert de basweergave van gemonteerde speakers

Audio-upgrade vrachtwagen

Inbouwen

Wij gaan uiterst precies en netjes te werk, zodat alles zo wordt geplaatst en weggewerkt dat je optimaal kunt genieten van jou muziek, zonder dat er iets in de weg zit.

Al helemaal enthousiast?

Wil je meer weten over de mogelijke audio-upgrade vrachtwagen, of ben je al klaar voor een nieuwe audio-beleving in de vrachtwagen? Maak een afspraak of kom gewoon eens langs bij ons in Hoogeveen.

We zullen samen met jou alle mogelijkheden doornemen zodat de lange uren achter het stuur wat sneller voorbij gaan.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen