Slotontdooier kopen: doe het op tijd | Autoprofi Hoogeveen
Koop op tijd slotontdooi-middel

Bevroren ruiten zijn hinderlijk en kosten tijd, maar een bevroren slot leidt ook tot grote ergernis wanneer je ’s morgensvroeg bij jouw auto komt. Je wilt instappen, maar je krijgt de sleutel niet in het slot of je kunt deze niet omdraaien. Daar sta je dan in de gure wind bij tien graden onder nul, maar wat moet je doen?

Wat kun je doen aan een bevroren slot?

Slotontdooier

De eenvoudigste wijze om het slot te ontdooien is door een speciale slotontdooier te gebruiken. Dit kan een flesje met vloeistof zijn of een spuitbusje met of zonder slangetje. Je spuit de vloeistof eenvoudig in het slot en wacht enkele minuten. Daarna probeer je voorzichtig of je de sleutel in het slot kunt steken en kunt omdraaien. Let wel, doe dit voorzichtig om te voorkomen dat je met een afgebroken sleutel komt te zitten. Dan ben je namelijk nog verder van huis, terwijl je nog thuis bent!

Meestal is een behandeling voldoende om het slot te ontdooien en het slot zal daarna niet snel weer bevriezen. Het is waarschijnlijk onnodig om te noemen, maar bewaar de slotontdooier niet in de auto. Een kunt een goede slotontdooier kopen bij elke goede automaterialenwinkel en Autoprofi Hoogeveen is daar een van.

Slot verwarmen

Een andere manier om een slot te ontdooien is het verwarmen van het slot met bijvoorbeeld een kruik of andere afgesloten beker met heet water. Ontdooi een slot nooit met warm water, omdat je hiermee de elektronica in de deur kunt beschadigen. Daarnaast kan heet water de laklaag aantasten.

slotontdooier

Sleutel verwarmen

Als je een aansteker bij de hand hebt of iets anders waarmee je de sleutel kunt verwarmen is dat ook mogelijkheid. Verwarm alleen het metalen gedeelte van de sleutel, waarbij deze echt niet gloeiend heet hoeft te worden. De warme sleutel kan voldoende zijn om het slot te ontdooien.

Andere problemen

Bevroren rubbers

Een bevroren slot is niet het enige probleem dat je kan overkomen in de winter. Net als het slot kunnen de rubbers vastvriezen, waardoor je deur niet kunt openen ook al heb je deze wel kunnen ontgrendelen. Bevroren rubbers zijn meestal het gevolg van vocht wat tussen de rubbers van de deuren kruipt. Het betreft vaak smeltwater, wat ontstaat wanneer de auto even wordt verwarmd door de zon, maar niet direct verdampt en direct weer bevriest zodra de zon weg is. Vooral oudere auto’s met even oude rubbers kunnen hier last van hebben, maar beschadigde rubbers helpen ook niet.

Om bevriezing te voorkomen kun je de rubbers voor de koude periode insmeren met speciaal rubbervet, maar WD40 schijnt ook goed te werken. Maak de rubbers vooraf wel goed schoon en droog. Trek de deur nooit met geweld open, omdat je daarmee het rubber kunt beschadigen, waardoor je nieuwer rubbers moet laten plaatsen en die zijn niet goedkoop. Probeer eerst de deur een paar keer aan te drukken, voordat je de deur probeert te openen. Het ijs zal vermoedelijk breken en van de rubbers loslaten.

Bevroren ruiten

Wanneer de ruiten onder een dikke of uiterst hardnekkige dunne laag ijs zitten heb je een ijskrabber nodig of een ruiten-ontdooimiddel.

Ga naar ijskrabber kopen voor meer informatie.

Waarom Autoprofi Hoogeveen?

In onze winkel vind je een assortiment ijskrabbers voor jouw auto of camper. Kom gerust langs bij ons in de winkel zodat wij je verder kunnen helpen.

  • Heldere communicatie over tijdsduur en kosten, dit voorkomt onverwachtse kosten.
  • Montage geregeld terwijl je wacht
  • Wij geven vakkundig advies
  • Heb je vragen? Stel ze gerust, wij helpen je graag

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen