De 7 meest voorkomende problemen bij campers
De 7 meest voorkomende problemen bij campers
in Camper
2 min. leestijd

De 7 meest voorkomende problemen bij campers

Campers worden steeds populairder. Wij van Automat Hoogeveen begrijpen dat wel; een camper biedt immers het ultieme gevoel van vrijheid en vakantie! Heerlijk toeren waarheen je maar wilt, genieten van alle luxe mogelijkheden van jouw camper en kamperen op de mooiste plekjes die je maar kunt bedenken.

Wie wil dat nou niet? Een camper blijft echter een mechanisch vervoermiddel. Het heeft onderdelen die stuk kunnen gaan en daardoor voor problemen kunnen zorgen. Wij bespreken hier de meest voorkomende problemen bij campers.

De 7 meest voorkomende problemen bij campers

Automat Hoogeveen is een specialist in het onderhouden van campers. Wij weten dan ook precies welke problemen zich het meest voordoen. De meest voorkomende problemen bij campers zijn:

1 | Problemen met de ophanging

De ophanging van een camper kan problemen veroorzaken, hier bestaan verschillende redenen voor. Campers zijn voorzien van een luchtveringssysteem, deze zijn gevoelig voor mechanische defecten, ook kan de aansluiting van een luchtleiding beschadigd zijn. In de meeste gevallen komen problemen met de ophanging bij campers echter door versleten schokdempers.

2 | Vochtproblemen

Vochtproblemen is een bekende klacht bij campers. Veel mensen stallen hun camper in de wintermaanden. Dit is vaak de periode waarin vocht zich opbouwt in de camper door kou en stilstand. Je kunt dit voorkomen door te zorgen dat de camper goed ventileert wanneer je deze stalt voor een lange periode.

Andere oorzaken van vochtproblemen zijn kitnaden die uitgedroogd of beschadigd zijn, een lekkende slang of douche, een lek dakluik of vloeren en wanden die niet meer goed aansluiten.

Veelvoorkomende problemen bij een camper: vochtproblemen

3 | Problemen met de banden

De banden van een auto zijn erg belangrijk, ook het onderhoud ervan. Helaas worden de banden van een camper nog weleens vergeten. Veel automobilisten rijden op te zachte banden. Dit heeft nadelige gevolgen voor het weggedrag van jouw camper en voor jouw veiligheid. Het stuurt moeilijker, de remweg is langer en de banden slijten ongelijk.

Wil je veilig en plezierig kunnen toeren met je camper? Zorg dan dat jouw banden optimaal in conditie zijn. Zorg dat de spanning van de banden goed is en vervang de banden wanneer ze te veel slijtage vertonen.

4 | Elektrische problemen

Een camper is een huis op wielen. Het is dan ook voorzien van veel elektrische apparatuur die we thuis ook hebben zoals een koelkast, elektrische kookplaat, watervoorziening en kachel. Een veelvoorkomend probleem is dat de stroomvoorziening niet werkt. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een zekering of aardlekschakelaar.

5 | Verkeerde uitlijning

Als een camper niet goed uitgelijnd is, dan kan dit ervoor zorgen dat de banden ongelijkmatig slijten. Dit zorgt voor een slechte wegligging, bovendien zal het brandstofverbruik hoger worden. Laat daarom jaarlijks de uitlijning controleren en corrigeren wanneer nodig.

Veelvoorkomende problemen bij een camper: verkeerde uitlijning

6 | Problemen met de remmen

De remmen van een camper kunnen verschillende problemen vertonen. Ze kunnen bijvoorbeeld piepen, blokkeren of niet afdoende werken. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals een fout bij de montage of de remblokken kunnen versleten zijn. Remmen zijn een belangrijk onderdeel van jouw camper. Werken deze niet naar behoren, maak dan zo spoedig mogelijk een afspraak bij een erkend autobedrijf.

7 | Problemen met stroom

De stroomvoorziening voor een camper loopt via de stroomkabel. Wanneer de stroomkabel aangesloten wordt brandt er een lampje op het display. Als dit niet het geval is dan kan het verschillende oorzaken hebben, zoals een zekering, beschadigde elektriciteitskabel of de stroomvoorziening op de betreffende camping werkt niet naar behoren.

Lees ook: Hoelang kan ik met de camper zonder stroom kamperen?

Onderhoud jouw camper bij dé camperspecialist van Noord-Nederland

Heb je een probleem met jouw camper en zoek je een betrouwbaar adres om dit op te lossen? Dan ben je bij Autoprofi Hoogeveen aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het onderhoud aan campers. Wij helpen je graag om de problemen van jouw camper op te lossen. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor montage van onderdelen zoals zonnepanelen, een airco of parkeersensoren.


Heb je vragen?

Neem gerust contact op. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33


Over de schrijver
Autoprofi, een naam die synoniem staat voor kwaliteit! Sinds 1980 is Autoprofi specialist in auto-accessoires en auto-onderhoud gevestigd in Hoogeveen. Autoprofi Hoogeveen biedt een zeer uitgebreid pakket auto-accessoires en onderdelen, die door onze monteurs ook nog eens vakkundig gemonteerd kunnen worden. Of het nu gaat om een nieuwe autoradio of een koppelingsrevisie, het is bij ons allemaal mogelijk.
Reactie plaatsen