Diagnose auto en camper | Autoprofi Hoogeveen
diagnose auto en camper
Kennisbank
Autoprofi Hoogeveen
Kennisbank
2 min

Diagnose van auto en camper

2 min

Soms geeft een auto of camper een storingsmelding of code waarvan je niet weet wat het betekent. Dan is het goed te weten dat je bij Autoprofi Hoogeveen terecht kunt voor een vakkundig diagnose van de auto of camper.

Vakkundige diagnose

Iedereen kan tegenwoordig op het internet een apparaatje (OBD2- of EOBD-scanner) bestellen waarmee hij of zij bepaalde storingscodes kan uitlezen, maar het blijft de vraag of men hiermee geholpen is. Goed, misschien geeft het apparaat een betere omschrijving, maar dan nog kan het zo cryptisch zijn dat je nog niets weet. Wat zegt jou de omschrijving “P0641: Referentiespanning sensor A, onderbreking”? Alleen dat er iets fout is met sensor A, meer niet.

diagnose auto camper olielampje

“P0250F: Niveau motorolie te laag” is duidelijk, maar dat had je al gezien aan het lampje wat ging branden op het dashboard. Daarom is het verstandig dat je een storing bij een garage of specialistisch bedrijf laat uitlezen. Daar werken tenslotte de mensen die echt verstand hebben van auto’s en campers.

Wat houdt een diagnose in?

Een vakkundige diagnose van auto of camper geeft onder andere aan welke storingen aanwezig zijn in het hele systeem. Niet alleen de al bekende storing waarvoor je naar de garage ging, maar ook alle andere onderliggende verborgen storingen en meldingen. Vooral bij de moderne auto’s zijn honderden storingscodes mogelijk en niet alle informatie is vrij opvraagbaar met een normale foutcode-scanner.

Een moderne auto of camper heeft heel veel sensoren in de motor, aandrijving en op andere plaatsen, die samen veel informatie verzamelen en doorgeven aan het motormanagement. Aan de hand van de informatie kan een motor bijvoorbeeld zuiniger en effectiever gaan rijden of de veiligheid worden beïnvloed. Denk maar eens aan de adaptive cruise control, die constant de afstand tot de voorligger controleert. Wij voeren altijd een volledige diagnose uit wanneer niet duidelijk is wat het probleem veroorzaakt en meestal kunnen wij het probleem snel beoordelen en direct verhelpen.

diagnose auto camper meting

Instellingen veranderen door diagnose auto of camper

Door een goede diagnose uit te voeren kun je zelfs bepalen welke stappen je kunt ondernemen om een auto meer vermogen te geven of zuiniger te laten rijden. Hiervoor heb je dan wel speciale apparatuur nodig, waarmee je de besturingssoftware kunt aanpassen. Dit noemen het tunen van een auto of camper en hiervoor kun je terecht bij specialistische bedrijven.

Heb je een onbekende storing of melding?

Blijf niet te lang rondrijden met een storing of melding die af en toe verschijnt op het dashboard of display van de auto. Kom naar Autoprofi Hoogeveen en laat een diagnose uitvoeren waarbij wij alle meldingen en foutcodes kunnen bekijken. Pas dan ben je zeker van je zaak en weet je wat de gevolgen hadden kunnen zijn wanneer je gewoon was blijven rijden.

Waarom Autoprofi Hoogeveen?

Wij kunnen snel en vakkundig storingen en meldingen vinden en voor jou oplossen en dat doen we door:

  • Heldere communicatie over tijdsduur en kosten, dit voorkomt onverwachtse kosten.
  • Montage geregeld terwijl je wacht
  • Wij geven vakkundig advies
  • Heb je vragen? Stel ze gerust, wij helpen je graag

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Categorieën