Vochtschade in camper, hoe voorkom je dat? | Autoprofi Hoogeveen
vochtschade in camper
Camper
Autoprofi Hoogeveen
Camper
2 min

Vochtschade in de camper: hoe voorkom je dit?

2 min

Vocht wordt gezien als de grootste vijand van de camper. Schade door vocht aan je camper, daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Je wilt graag zorgeloos genieten van je kampeervakantie in het buitenland. Voorkomen is altijd beter dan genezen en daarom ga je op zoek naar tips om vochtschade in de camper tegen te gaan. En ook niet onbelangrijk: hoe herken je vochtschade, wat zijn de belangrijkste oorzaken en wat kan je er aan doen? Wij helpen je graag op weg!

Hoe herken je vochtproblemen in de camper?

Vochtschade in de camper herken je voornamelijk door vochtkringen. Daarnaast kunnen ook wanden en vloeren sponzig aanvoelen. Maar ook een muffe lucht in de camper en schimmelvorming komt vaak voor. Herken je dit? Dan is het belangrijk om je camper zo spoedig mogelijk te laten inspecteren door een specialist. Autoprofi Hoogeveen staat voor je klaar!

Hoe ontstaat vochtschade in de camper?

Vochtschade in de camper heeft allerlei oorzaken. We zetten de belangrijkste redenen op een rij:

  1. Beschadigde of uitgedroogde kitnaden.
  2. Een lekkende waterslang of douchecabine.
  3. Schade veroorzaakt door een aanrijding.
  4. Lekkende dakluiken en/of afdichting.
  5. De vloer en zijwanden sluiten niet langer optimaal op elkaar aan.
  6. Gebrek aan voldoende ventilatie.

ventileren tegen vocht in camper

Wat zijn de gevolgen van vochtschade?

Vochtschade in de camper brengt allerlei nare consequenties met zich mee. Het houtwerk kan gaan rotten en ook is de kans vrij groot op allerlei schimmels. Daarnaast kunnen er verschillende lekkages ontstaan. Vergeet vooral ook niet de hoge kosten die vochtschade in de camper met zich meebrengt. Kortom: bij vochtschade in de camper is het belangrijk om snel in actie te komen. Op die manier is erger leed te voorkomen!

Tips om vochtschade te voorkomen

Vochtschade in de camper voorkomen? Ga vooral op zoek naar een goede stallingsplaats voor je camper. Een overdekte stalling is de beste manier om vocht in je camper tegen te gaan. Daarnaast helpt het ook om meerdere vochtvreters te gebruiken. Verder is goede ventilatie belangrijk, juist ook in een overdekte stalling. Zet daarom kastdeuren open, bewaar kussens op een andere plek en let er tot slot op dat luchtroosters niet zijn afgedekt.

Een vochtmeting doen: hoe werkt dat?

Het gebruik van een vochtmeter is een betrouwbare manier om eventuele vochtoverlast in je camper vast te stellen. Je drukt de meter tegen de wand van de opbouw waarna je hem vervolgens rustig verschuift. De vochtconcentratie is af te lezen van het display zodat snel duidelijk wordt waar de oorzaak van het vocht zich bevindt en hoe ernstig de omvang van de vochtoverlast is. Uiteraard kan je die meting laten uitvoeren door een deskundige. Bij Autoprofi Hoogeveen zijn we gespecialiseerd in het onderhouden van campers.

Kies voor grondig camperonderhoud door een expert

Ben je de trotse eigenaar van een camper en heb je last van vochtschade? Laat een vochtmeting doen door Autoprofi Hoogeveen en laat je camper door ons onderhouden. Wij zijn namelijk dé expert om vochtschade in de camper effectief aan te pakken. Bovendien profiteer je bij ons van allerlei tips en adviezen om schade door vocht te voorkomen. Wil je je casus aan ons voorleggen of heb je hulp nodig? Neem vooral contact met ons op!

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Autoprofi Hoogeveen vind je tientallen waardevolle artikelen met tips. Heb je bijvoorbeeld deze artikelen al gelezen?

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact

Liever even bellen? Wij zijn bereikbaar via 0528 23 15 33

Categorieën